Loading...
en

Легендата на леката атлетика Сергей Бубка направи първа копка на „Арена Бургас” from Admin's blog

Sergey Bubka of USSR

Първата копка на многофункционалната спортна зала „Арена Бургас” бе направена от легендата на спортния свят Сергей Бубка. Символично лопати в твърдата пръст забиха кметът на Бургас Димитър Николов, самиятъ Бубка и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. Там стана ясно, че Бубка подкрепя кандидатурата на Бургас за домакинство на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019, в качеството му на вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и като член на Международния олимпийски комитет.

В многофункционалната спортна за „Арена – Бургас” ще се осъществяват и спортни мероприятия, но също така и културни събития, обществени прояви, концерти и други. Капацитетът й е 7000 места. Има условия за провеждане на местни, национални и международни състезания в различни видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултантен превод и др., както и площи за обществено обслужване. След изграждането си тя ще бъде първата в България с атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ.

Мултифункционалната зала ще бъде изградена на мястото на старата дивизия в к-с „Изгрев”. Имотът бе прехвърлен от Военно министерство на Община Бургас. За няколко месеца беше извършено преместване на Военна полиция от мястото в друга сграда, цялостно обновена от Община Бургас, осигурени бяха 5 милиона лв. от необходимата за проектиране и изграждане сума. Очаква се стойността на залата да надхвърли 30 млн. лв. Кметът Николов изрази надежда, че след приключването на първия етап държавата да има възможност да продължи финансирането. Той посочи, че ще се търсят допълнителни източници на финансиране, включително и общинско, за да може в края на 2017 година залата да заработи.


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Admin
Added Dec 4 '15

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)

Archives